Alles over interieur

Interieuradvies & begeleiding

By - admin

Inbraakpreventie

Weet je nog die keer dat er iemand aan je deur stond te prutsen? Hoe je adrenalineniveau hoge toppen scheerde, je snel alle lichten aanknipte en met veel lawaai en ingehouden adem de trap afstormde? Niet herkenbaar? Dan was je waarschijnlijk niet thuis toen het gebeurde. Niets van aan? In 2016 zijn er in Nederland per dag 175 inbraken gemeld!

Tegenover 2012 (275 meldingen per dag) is dat zelfs een positief aantal. Wil dat zeggen dat er minder inbrekers ronddwarrelen? Helemaal niet. We zijn met z’n allen alerter geworden, voorzichtiger. De eerste stap naar een ‘veilig-in-je-eigen-huis’-wereld. Geen dure spullen in het zicht, geen deuren of vensters los. En vooral — en daar is nog werk aan — niet strooien met wij-zijn-op-vakantie-kiekjes op de socials.

Wil je een tikkeltje verder? Er zijn heel wat oplossingen op de markt, voor elk budget.

Alarmsystemen

De deur gaat open, niemand thuis, snel, maar voorzichtig een paar stappen verder, plots een hels kabaal, omdraaien, lopen.

Dat is hoe we ons alarmsystemen voorstellen, een beetje geleend uit Hollywoodfilms, maar wie ongewenst binnenkomt, wordt opgevangen door lawaai. Beveiligingsfirma en politie worden in één moeite op de hoogte gebracht, en de sociale controle kan op die manier ook z’n gangetje gaan.

Zo’n systeem is snel ingesteld bij het buitengaan of op een ander moment via je smartphone. Code intikken, klaar is Kees. Gevolg: de inbreker wordt afgeschrikt en loopt de volgende keer wel stilletjes, je huisje voorbij. Tot bij een niet-beveiligde buur, bijvoorbeeld.

Buitendetectie

Als je niet wil wachten tot er iemand binnenvalt, is buitendetectie misschien een optie. Een setje sensoren buitenshuis, kan ervoor zorgen dat inbrekers de voordeur niet eens bereiken, en ze dus op voorhand afgevangen worden. Een moderne versie van de waakhond, minder om te kopen met een malse steak, en daarom ook veel betrouwbaarder. Welke mogelijkheden er zijn, vind je terug op https://gwsecurity.be/buitendetectie

Mistgeneratoren

Mistgeneratoren zijn een super- en sociale uitbreiding op de standaard alarmsystemen. Naast het megaluide gepiep, vullen de kamers zich met een hele hoop rook, niet ongezond, aangenaam ruikend, en vooral zeer effectief in het vangen van de ongewenste bezoekers. Want de uitgang vinden, wordt enorm moeilijk als je niets ziet. Zo red je én jezelf, én je buren. De boef wordt gevat, en mag in een klein kamertje nadenken over een nieuwe toekomst.

Geinteresseerd? GW Security heeft jarenlange ervaring, is gecertificeerd, en maakt een erezaak van beveiligingsmaatwerk. Bekijk alle opties op https://gwsecurity.be/

 

Geef een antwoord

Your email address will not be published.
*
*