Alles over interieur

Interieuradvies & begeleiding

Manifesta9 is een concept van Francine Moermans. Ze houd van simpele dingen, dingen die mijn leven mooier maken en verrijken. Een goed boek, bloemen, de geur van regen in de zomer, filosoferen, natuurkamperen met een zelfgestookt vuurtje samen met mijn man Martijn en mijn 2 zoons (2003 & 2005)

Inspiratie doe ik op in het bos of op het strand of tijdens een bezoek aan een museum. En lezen doe ik het liefst in mijn bed als iedereen slaapt…

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER MIJ?

“Francine heeft een tijd geleden advies gegeven over mijn huiskamer en wat wij konden doen om de ruimte beter in te richten. Wat mij opviel is hoe Franca oog heeft voor de persoonlijke context van een huiskamer. Toen ze binnenkwam liet ze de ruimte op zich in werken. Franca kan de energie van een ruimte goed aanvoelen en door haar advies juist versterken. De ruimte krijgt daardoor een “vitaliserende upgrade”!

In de tips die ze ons teruggaf hield ze duidelijk rekening met ons als bewoners, met onze persoonlijke smaak. Daarmee kan Franca haar interieur advies afstemmen op persoonlijke voorkeur. De meerwaarde van Franca’s advies is dat ze echt meekijkt en tips geeft waar je meteen mee uit de voeten kan. Het begint meteen te kriebelen om je huis net dat extra te geven! Met Franca haal je eigenlijk energie binnen om iets aan je huis te doen!

Wat mij ook treft in de aanpak van Franca is dat ze van je ruimte geen doorsnee trend ruimte maakt. Ze kijkt verder dan de trends van dit moment. En weet daardoor een dimensie toe te voegen in haar interieuradvies.” Fiene uit Zeist

 Welkom

Hallo, welkom op mijn blog.  Ik ben Francine (1975) en help mensen met de inrichting, uitstraling of de verbouwing van hun (nieuwbouw) huis. In augustus 2008 heb ik manifesta9 opgericht om mensen te helpen om hun huis gezelliger en handiger in te richten met creatieve, duurzame oplossingen. En sindsdien heb ik vele mensen: jong & oud en vele huizen: huur of koop geholpen!

Met manifesta9 houd ik me bezig met wat ik het allerliefste doe: mensen helpen om van hun interieur iets bijzonders en passend te maken. In mijn omgeving zie ik steeds meer behoefte naar een sfeervolle, behaaglijke woning. Een interieur architect inhuren om je daarbij te helpen is vaak een grote stap. Het kan beangstigend zijn om je huis uit handen te geven.

Ik ontmoet vaak mensen die worstelen met hun woning en die niet weten hoe en wat ze precies anders willen. Je eigen huis is iets heel persoonlijks, maar het is ook heel belangrijk dat je je er thuis en prettig voelt. En als je net een huis hebt gekocht of je gaat samenwonen, dan komen er zoveel keuzes op je af…

Ik geloof dat de kwaliteit van je huis een grote invloed heeft op je welbevinden. Het delen van mijn kennis over interieur en styling staat bij mij voorop. Zodat als ik bij jou wegga na een advies je zelf meer inzicht hebt gekregen over interieurstyling.

Ik vind het belangrijk om ruimtes te creëren waar de bewoners zich lekker voelen en zich kunnen ontspannen. Een huis waar je alleen, met -kleine- kinderen, of samen kan wonen zonder dat je hoeft op te passen dat je een duur vaasje omstoot. Waar je je kan opladen en laten inspireren doordat je je hebt omringt met een sfeer, kleuren en spullen die iets voor je betekenen of een verhaal vertellen.

Wil jij ook graag een duurzaam en leefbaar interieur waarin je prettig voelt? Lees dan hier hoe ik je kan helpen.

 MEER LEZEN OVER MIJN ACHTERGROND?

Mijn opleiding tot interieur architect heeft mijn blik en kijk op ruimtes geschoold die verder gaat dan trends en ruimtes indelen. Sinds mijn opleiding aan de Koninklijke academie van Beeldende Kunsten in Den Haag ben ik op zoek geweest naar het spanningsveld tussen mens en ruimte en mijn autonomie binnen de bouwkunst. Een belangrijk rol speelt daarbij:

  • situatie en daarbij behorende lichtsfeer en kwaliteit van de omgeving: wat doet de omgeving met je?
  • de menselijke maat en het gevoel: wat ervaar je?
  • de beweging van de mens in de ruimte: wat zie je?

Zo heb ik in mijn afstudeer scriptie geschreven over de fundamentele ervaring van de essentie van ruimte. Ik beperk mij niet tot de tastbaarheid en meetbaarheid van ruimte, maar ook de gevoelswaarde en filosofische bespiegelen betrek ik bij mijn onderzoek. Abstracte begrippen worden levend door ervaringen en hiervan maak ik de lezer deelgenoot door hem uit te nodigen om die wereld binnen te stappen via de door mij geselecteerde teksten en mijn reactie daarop. Deze nemen soms de vorm aan van een gedicht. Deze scriptie leverde het uitgangspunt en de basis voor mijn afstudeerproject. Sinds mijn afstudeerproject in 1998 ben ik gefascineerd door de verschillen en overeenkomsten tussen wonen in de stad en wonen in de natuur.

Voor mijn afstudeerproject heb ik twee woningen ontworpen: Een in de stad, de andere in de natuur. Deze woningen weerspiegelen mijn zoektocht naar ruimtes waar we ons kunnen opladen, ruimtes die ons een behaaglijk gevoel geven.

Mijn persoonlijke behoeften waren voor de twee situaties uiteenlopend. In de hectiek van de stad heb ik er behoefte aan om mijn huis als een thuis in te richten. Een plek voor mezelf, afgesloten van mijn omgeving. Een plek waar ik tot rust kan komen. In de natuur voel ik veel meer de behoefte om me te verbinden met mijn omgeving. De natuur naar binnen te halen en me meer open te stellen.

Na mijn studie heb ik met een stipendium gewerkt bij architecten in binnen en buitenland oa Zwitserland. Ik werkte toen voornamelijk aan conceptuele architectonische projecten zoals prijsvragen. Na de geboorte van mijn kinderen heb ik een uitstapje naar marketing en acquisitie gemaakt. In 2008 ben ik gaan werken voor particulieren en dat is het begin geweest van villa d’Esta interieuradvies & ontwerp.

Architectuur inspireert mij nog wel maar, beroepsmatig vind ik de binnenkant veel interessanter. Vooral je thuis voelen in een ruimte vind ik een heel inspirerend thema waar ik graag nog jaren mee wil werken.