Alles over interieur

Interieuradvies & begeleiding

Meubelontwerp en vormgeving

Het is een passie van Manifesta9 meubelen op maat te ontwerpen. Hier komt zijn studie-achtergrond van pas. Niet alleen het ontwerp en de vormgeving van het meubel is van belang. Ook de kostprijs om het meubel te maken hangt sterk af van haalbaarheidsgraad van het ontwerp.

Daarnaast is Manifesta9 op de hoogte van de verschillende fabricagetechnieken en heeft voldoende materialenkennis om te weten of hetgeen hij op papier zet ook realiseerbaar is. Ook hier weer werkt Bart van Wijk samen met meubelmakers en interieurbouwbedrijven die hem op de hoogte houden van de laatste technieken en nieuwigheden.

Productontwerp en vormgeving

Ontwerpen is communiceren. Het vertalen van eisen en wensen van de opdrachtgevers naar een mooi product is een hele uitdaging. Manifesta9 houdt rekening met de fabricagetechnieken, de vooropgestelde prijs van het product en met de smaak van de eindgebruikers.

Een marktonderzoek of een goede knowhow van de opdrachtgevers is noodzakelijk voor het ontwerpen van een goed product. Op basis hiervan maakt Manifesta9 eerst verschillende schetsvoorstellen. Na elke presentatie en bespreking worden deze schetsen verder uitgewerkt tot een uiteindelijk concept. Een productontwerp moet, als het klaar is, productietechnisch goed, ergonomisch doordacht, eenvoudig te produceren, betaalbaar, ecologisch verantwoord en ………mooi zijn.